Hieronder geven wij u een overzicht van hoe wij de werken aanpakken en hoe de uitvoering verloopt van de werken dit van aanvang tot voltooiing. Onderstaande tekst is gebaseerd op een de situatie indien men oprit in kasseien plaatst met hier en daar een verwijzing voor de aanleg van een terras. Voor de aanleg met andere materialen kan de aanpak en plaatsing natuurlijk anders zijn. Wij kunnen u hierover ook meer info bezorgen indien u contact met ons opneemt voor uw project.

VOORAF

Na de goedkeuring van de offerte wordt met de klant een periode overeengekomen voor de uitvoering van de werken. Even voor de effectieve uitvoering van de werken wordt er contact opgenomen om de startdatum mee te delen. Indien nodig wordt er nogmaals een bezoek gedaan om de huidige situatie te bekijken. In overleg met de klant worden ook de te plaatsen materialen reeds geleverd.

UITKOFFEREN

Hier zijn er twee mogelijkheden ofwel kan u dit als klant vooraf zelf doen wat u natuurlijk wat geld kan uitsparen, in dat geval kunnen wij een container voorzien om de uitgebroken materialen in te voeren waarna wij deze gaan storten. In het ander geval wordt het uitkofferen door ons uitgevoerd met onze eigen graafmachine bij aanvang van de werken. Indien u ervoor kiest om zelf uit te kofferen is het wel belangrijk dat de correcte diepte wordt aangehouden. Wij bezorgen u hiervoor dan ook de nodige info wanneer u de werken start. Er wordt ook nagegaan of de ondergrond geschikt is voor de te plaatsen ondergrond. Indien nodig wordt er nog onderlaag van steengruis aangebracht. Reeds bij het maken van de offerte kunnen de mogelijke kosten voor de verschillende opties mee opgenomen worden zodat u een duidelijk beeld krijgt wat het totaal plaatje zal kosten.

RIOLERING

Indien nodig of op vraag van de klant wordt de bestaande riolering nagezien en gecontroleerd op juiste werking. Het is belangrijk dat dit vooraf allemaal correct wordt uitgevoerd om naderhand geen problemen te hebben met afwatering. Volgens recente wetgeving is het momenteel verplicht om een gescheiden lozing van regenwater en afvalwater te voorzien. Bij nieuwbouw woningen is dit standaard het geval maar voor oudere woningen is het ook aangeraden om dit te voorzien waneer u een aanleg of heraanleg van uw oprit doet. Meer info hierover kan u trouwens hier terugvinden.

Op dit moment gaan we ook reeds de controleputjes gaan opmetsen zodat deze later mooi kunnen gaan ingewerkt worden in uw oprit, terras of parking. De mogelijkheden hiervoor komen verder aanbod.

UITZETTEN VAN DE OPRIT

Eén van de belangrijkste zaken bij het aanleggen van uw oprit, parking of terras zoniet het belangrijkste is het uitzetten ervan. Met onze laser en de nodige piketten gaan we de oprit gaan uitzetten. We kijken om de juiste hoogte en het verval te bepalen zodat we een goede basis hebben om op verder te werken.

ONDERGROND KLAARLEGGEN

Indien dit in het bestek of door de tuinarchitect zo voorzien is dan gaan we op dit moment de ondergrond gaan klaarleggen met gebroken steenslag. Dit wordt steeds uitgevoerd zoals in het bestek beschreven staat. Als er niet met een tuinarchitect gewerkt wordt dan gaan we bij aanvang van de werken en in overleg met de klant zelf gaan kijken of het nodig is om de ondergrond te verstevigen, hier doen wij beroep op onze ervaring om zelf een voorstel te doen.

STABILISÉ INVOEREN

Voor de aanvoer en het invoeren van de stabilisé kunnen wij zelf instaan, daar wij over een eigen vrachtwagen beschikken wat geen wachttijden met zich meebrengt. Met onze verreiker voeren wij de stabilisé in vullen wij alles gelijkmatig aan op de plaats waar de verharding moet komen. De aangekochte stabilisé is steeds aangemaakt volgens de vaste normen en voldoet hierbij aan alle kwaliteitsvoorwaarden.

PLAATSING BORDUREN/KANTLAAG

Indien er een hoogteverschil tussen de oprit en tuin dan is is het aangeraden om een kantlaag aan te leggen of borduren te plaatsen. Dit doen we steeds vooraf zodat deze ook goed en stevig vaststaan. Na de plaatsing van de borduren kunnen de stenen of tegels hiertussen geplaatst worden. Voor de keuze van de borduren zijn er verschillende mogelijkheden. Enkele van de mogelijkheden kan u terugvinden op onze realisaties pagina.

PLAATSEN VAN STENEN / TEGELS

Eens dit allemaal achter de rug is dan kunnen starten met de plaatsing van de stenen of tegels. Bij de plaatsing heeft de klant de keuze tussen verschillende legverbanden dit is natuurlijk verschillend naargelang de keuze van het verhardingsmateriaal.Voor kasseien wordt meestal halfsteensverband gebruikt. Voor mozaieken gaat de keuze dan weer vaak naar waaierverband, dit zorgt voor een mooier uitzicht. Voor kleiklinkers of betonklinkers heb je meerdere mogelijkheden als legverband zoals halfsteensverband, elleboogverband, blokverband en visgraatverband om er maar enkele op te noemen. De keuze is aan de klant. Weet wel dat de keuze voor bepaalde legverbanden meer werk met zich meebrengt en daarom wordt de keuze van het legverband bepaald bij de aanvang van de werken om zo ook een goede tijdsinschatting te kunnen maken.

INWERKEN DEKSELS

Voor de controleputten en septische put heb je als klant verschillende mogelijkheden om dit af te werken. Je hebt eerst en vooral de standaard aluminium putdeksels die vaak gebruikt worden voor septische putten.Je hebt echter ook een meer esthetische oplossing voor. We kunnen namelijk ook gaan werken met een tegeldeksel. Dit is zeker een oplossing bij de aanleg van een terras. In een tegeldeksel gaan we dezelfde tegels of stenen gaan leggen die u gekozen hebt voor uw oprit of terras. Zo wordt uw oprit of terras één geheel zonder een storend aluminium dekserl erin. Dit wordt reeds verschillende jaren toegepast en heeft zijn degelijkheid en nut al bewezen.  Voor de parkings hebben we dan weer de composiet deksels die duurzaam zijn en resistent zijn tegen zwaar verkeer dat er overheen moet.

AFTRILLEN

Na het leggen van de stenen of klinkers gaan we de ze gaan aftrillen tot op de gewenste hoogte. Vooraf gaan we de stenen eerst schoon vegen zodat deze niet beschadigd worden. Bij het aftrillen verankeren we de stenen en  verkijgen we ook de gewenste vlakheid van de verharding. Bij het aftrillen gaan we met de trilplaat op een rustig tempo en in verschillende richtingen over het juist aangelegde oppervlak. Naargelang de het type stenen dat gebruikt werd gaan we een zwaardere of lichtere trilplaat gebruiken voor het aftrillen zodat het aftrillen zijn effect niet mist.

TOEGIETEN STENEN / INVOEGEN TEGELS

Het toegieten of invoegen zorgt voor een mooie afwerking van uw oprit of terras. Bij kasseien, mozaieken of platinnen gaan we gebruik maken een vloeibare cementpap die we over de stenen gaan ingieten. De cementpap kan mooi tussen de stenen lopen en zorgt ervoor dat alles mooi opgevuld geraakt. Eens droog zal dit één mooi sterk geheel worden. Bij tegels kunnen we dit op dezelfde manier gaan doen.

AFSPUITEN STENEN / SCHOONMAKEN TEGELS

Na het voegen is het belangrijk dat we de stenen en/of tegels terug zuiver gaan maken. Bij de kasseien, mozaieken en platinnen gaan we ze gaan afspuiten om zo het cement vanop de stenen te verwijderen. Het afspuiten gebeurt met twee personen, terwijl de ene spuit gaat de andere het losgekomen pap gaan wegtrekken. Dit is noodzakelijk om de mooie kleuren van uw gekozen stenen tot zijn recht te laten komen. Voor het schoonmaken van de tegels gaan we onze sponskuismachine gaan gebruiken deze werkt snel en efficiënt en haalt alle cementsluier van de tegels.